15 Kasım 2009

Ağlayan Kek

Yoğun çikolata tadında ve hafif bir tatlı olduğu kesin. Özellikle yaz aylarında çok fazla tükettiğim bir tatlıydı. Yapması kolay yemesi ise binbir keyifli bir tatlı deneminizi tavsiye ederim.

Malzemeler

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Üstü İçin:

Hazır çikolata sosu

Hazırlanışı

Keki için yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış borcama bosaltıp 175 derece ısıtılmış fırına yerleştirin. 30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış ve dolapta beklettiğimiz krem şantiyi üzerine yayın.
Çikolata sosunu hazırlayıp soğuttuktan sonra kekin üstüne boşaltın. Üstüne file fıstık fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Dipnot: Ben bitter fındıklı çikolatayı ince ince kestikten sonra Fırından aldığımız kekin üstüne döküyorum. Sonra kremşantiyi ve çikolata sosunu döküyorum.Böylelikle yoğun çikolata tadında bir ağlayan kekim oluyor(:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder